Reacties en recensies


Reactie van LVB uit W:

Met veel plezier las ik je tweede boek.

Weerom heel goed!

Leuk en vlot om te lezen, echt ontspannende lectuur waarvan ik genoten heb.

Het was één (of twee) jaar geleden dat ik je eerste boek las, waarin toch wel veel personages voorkwamen.  Goed dus dat je in je inleiding daarnaar verwijst, met een stamboom en wat uitleg.

Ook door je personages te laten verwijzen naar gebeurtenissen uit het verleden, knoop je automatisch aan bij je vorige boek, maar ze zijn ook los van elkaar te lezen.

Je kiest voor korte zinnen, wat de leesbaarheid vergroot.

De structuur is een beetje gewaagd, vooral omdat je telkens in de ik-persoon schrijft voor de vier vrouwen en voor Mario; soms duurt het even eer je kunt weten welk personage aan het woord is, maar dat viel toch best mee!

Ik neem aan de je Dottoressa Caruso ziet als de vijfde vrouw, die ook op zoek is naar Mario Rizzo, maar je schrijft niet vanuit haar standpunt, maar kijk, ook dat kan best!

Op geen enkel moment maakte ik me de bedenking dat dit boek door een man is geschreven, want de vrouwelijke personages komen zeer geloofwaardig over!

De dialogen lezen heel vlot.

In dit boek maak je minder lange beschrijvingen van de interieurs of pleinen, want je was daar echt een meester in, hoor!  Maar daardoor kwam je natuurlijk iets minder snel tot de actie…

Hoewel hier minder spannende of spectaculaire dingen gebeuren, wil je toch snel weten wat er wel gaat gebeuren en laat het boek je dus niet los.

Eén groot compliment dus, William.

Echt proficiat ook voor al dat opzoekwerk en je reizen ter plaatse, want je hebt geen moeite gespaard om het zo realistisch mogelijk te maken!